Beskjed legen opptatt.png

Forskjell mellom versjoner av «Felleskatalogen»

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk
m (New page: Felleskatalogen er en oversikt over medisinske produkter som finnes på markedet. Den finnes i flere to utgaver: [http://www.felleskatalogen.no Felleskatalogen for medisinsk personell] og ...)
 
m (oppdatert ekstern lenke/referanse)
 
(19 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Felleskatalogen er en oversikt over medisinske produkter som finnes på markedet. Den finnes i flere to utgaver: [http://www.felleskatalogen.no Felleskatalogen for medisinsk personell] og [http://www.felleskatalogen.no/pasientutgave/ Felleskatalogen for pasienter].
+
<div class="ingress">Felleskatalogen er antakelig det oppslagsverket leger bruker aller mest.</div>
 +
<onlyinclude>'''Felleskatalogen''' er en full oversikt over preparatnavn, virkestoff, virkningsmekanismer, interaksjoner, bivirkninger m.m. for alle registrerte legemidler i salg i Norge. Den finnes også i en pasientversjon.</onlyinclude>
 +
<table style="background-color:#ffffff">
 +
<tr>
 +
<td>Felleskatalogen for helsepersonell<ref>[http://www.felleskatalogen.no Felleskatalogen for helsepersonell]</ref></td>
 +
<td>Felleskatalogen for pasienter<ref>[http://www.felleskatalogen.no/pasientutgave/ Felleskatalogen for pasienter]</ref></td>
 +
</tr>
 +
<tr>
 +
<td>[[Bilde:Felleskatalogen.jpg|thumb|left|200px|Felleskatalogen for helsepersonell]]</td>
 +
<td>[[Bilde:Felleskatalogen_pasient.jpg|thumb|none|200px|Felleskatalogen for pasienter]]</td>
 +
<td>
 +
</tr>
 +
</table>
  
Av nyttig informasjon finner du både informasjon om selve produktet, forholdsregler ved bruk, om bruk sammen med andre produkter, bruk ved graviditet, bruk og kjøring, dosering, oppbevaring, og eventuelle bivirkninger.  
+
'''Felleskatalogen''' gir informasjon om selve produktet, inklusivt bivirkninger og spesielle forholdsregler. For eksempel angis forholdsregler ved bruk sammen med andre produkter, ved graviditet, ved bilkjøring, og det gis nærmere informasjon om dosering, oppbevaring m.m..  
  
Leger benytter aktivt Felleskatalogen ved sammenlikning og valg av produkter.
+
Felleskatalogen er også tilgjengelig for nedlasting på PDA<ref>[http://www.sunnsoft.no/ Felleskatalogen på PDA er tilgjengelig hos Sunnsoft.no (tidligere Turnuslegen.no)]</ref>.
 +
 
 +
==Eksterne lenker==
 +
<References />

Nåværende revisjon fra 31. mar. 2010 kl. 10:17

Felleskatalogen er antakelig det oppslagsverket leger bruker aller mest.

Felleskatalogen er en full oversikt over preparatnavn, virkestoff, virkningsmekanismer, interaksjoner, bivirkninger m.m. for alle registrerte legemidler i salg i Norge. Den finnes også i en pasientversjon.

Felleskatalogen for helsepersonell[1] Felleskatalogen for pasienter[2]
Felleskatalogen for helsepersonell
Felleskatalogen for pasienter

Felleskatalogen gir informasjon om selve produktet, inklusivt bivirkninger og spesielle forholdsregler. For eksempel angis forholdsregler ved bruk sammen med andre produkter, ved graviditet, ved bilkjøring, og det gis nærmere informasjon om dosering, oppbevaring m.m..

Felleskatalogen er også tilgjengelig for nedlasting på PDA[3].

Eksterne lenker

  1. Felleskatalogen for helsepersonell
  2. Felleskatalogen for pasienter
  3. Felleskatalogen på PDA er tilgjengelig hos Sunnsoft.no (tidligere Turnuslegen.no)