Åpne hovedmenyen

Helseleksikon.no β

Helseleksikon:Betingelser for bruk

Revisjon per 3. jan. 2009 kl. 15:50 av Arne (diskusjon | bidrag) (New page: === Les dette før du tar Helseleksikon i bruk=== * Artiklene i Helseleksikon kan fritt '''leses av alle''' - det kreves verken medlemsskap eller registrering. Alle kan bidra med skriving ...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Les dette før du tar Helseleksikon i bruk

 • Artiklene i Helseleksikon kan fritt leses av alle - det kreves verken medlemsskap eller registrering. Alle kan bidra med skriving og redigering av artikler, som i en vanlig wiki. Artiklene kvalitetssikres av helsepersonell. Alle redigeringer arkiveres i en historikk der hver redigering også markeres med enten brukernavnet til den som gjorde redigeringen eller IP-adressen man var koblet opp fra da redigeringen ble foretatt.
 • Brukere av Helseleksikon kan velge å registrere seg anonymt, med selvvalgt brukernavn og passord, og man får da sin egen brukerside der man bl.a. kan diskutere helsespørsmål med andre, inklusivt med leger. Det er gratis både å registrere seg og å diskutere helsespørsmål med andre.
 • NB: Pass på å velge deg et brukernavn som ikke røper hvem du er. Ikke oppgi dine egne eller andre brukeres persondata (virkelig navn, fødselsdato etc), og pass på at du heller ikke på noen annen måte røper hvem du eller andre brukere virkelig er. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som bryter med disse forholdsreglene.
 • Pasienter kan stille spørsmål til helsepersonell, såfremt dette gjøres anonymt. Du bør fortrinnsvis logge deg inn før du stiller medisinske spørsmål, siden du da kan
  • få en melding på din brukerdiskusjonsside når spørsmålet er blitt besvart
  • være fullstendig anonym, såfremt din brukeridentitet ikke røper hvem du er.
 • I nødsituasjoner: ring 113.

Vær oppmerksom på at hvis du ikke er innlogget når du stiller spørsmålet ditt, så vil ditt bidrag være markert med den IP-adressen du var koblet opp med da du gjorde redigeringen. Du er da i mindre grad anonym enn om du var innlogget med en anonym brukeridentitet. Når IP-adressen registreres, kan det i noen tilfeller være mulig å spore redigeringen tilbake til den PCen der redigeringen ble foretatt.

 • Artiklene i Helseleksikon behandler alle temaer og spørsmål helt generelt. Helseleksikon kan og skal ikke erstatte en legekonsultasjon, og må derfor sees på som rådgivende og kun et supplement til en legekonsultasjon. Har du konkrete spørsmål om egen helse, så kontakt fortrinnsvis din egen lege.
 • Den faglige redaksjonen vil til enhver tid jobbe for at alt innhold på Helseleksikon skal være korrekt og i henhold til god faglig standard. Du må likevel selv kontrollere innholdet opp mot andre kilder, for eksempel din egen lege. Vi fraskriver oss ethvert ansvar for eventuelle feil som måtte finnes i Helseleksikon.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker Helseleksikon, hvilken informasjon om deg som blir lagret, hvordan du bidrar til artikler i Helseleksikon og annet du måtte trenge å vite før du tar Helseleksikon i bruk.