Beskjed legen opptatt.png

Sykt vondt i jeksel

Fra Helseleksikon.no
Revisjon per 28. feb. 2010 kl. 14:26 av Arne (diskusjon | bidrag) (Ny side: {{svarmal |overskrift=Sykt vondt en uke etter boring i tann |kategori=Fordøyelsessystemet |For en måned siden var jeg hos tannlegen og fikk boret i den bakerste jekselen. Hullet ble tette...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Sykt vondt en uke etter boring i tann

For en måned siden var jeg hos tannlegen og fikk boret i den bakerste jekselen. Hullet ble tettet med sånn plastikk eller hva det nå er.

En uke etterpå fikk jeg plutselig SYKT vondt i den tannen når jeg knep tennene sammen eller tygde noe med den tannen. Får helt sinnssyk ising når jeg drikker eller trekker inn kald luft.

Det gjør fortsatt sykt vondt, og jeg aner ikke hvorfor. Kan det ha kommet sukker under plomben eller noe? Er det nervene som gror?

--Spjo93

Svar: Sykt vondt i tannen en uke etter boring - er det nervene som gror?

Sterke smerter en uke etter tannbehandling er god grunn for å kontakte tannlegen på nytt...
Hvis du får sterke smerter etter en tannbehandling, vil jeg ikke nøle med å ringe tannlegen. Du kan ha en infeksjon eller plomben kan for eksempel ha løsnet - i alle tilfelle er det tannlegen som bør gjøre en vurdering. Hvis du får feber og økende smerter, og tannlegen ikke er tilgjengelig, ville jeg kontaktet legevakten[1].


--Arne Westgaard, lege, 28.2.2010

Kontaktinformasjon for norske legevakter

  1. Kontaktinformasjon for alle kommunale legevakter i Norge, www.legevakten.no

Sist revidert av Arne, 28.2.2010. Sist endret 28.02 2010, se historikk.

Diskuter denne artikkelen, eller still spørsmål til lege.