Beskjed legen opptatt.png

Helseleksikon:Betingelser for bruk

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Les dette før du tar Helseleksikon i bruk

 • I nødsituasjoner: ring 113.

 • Alt innhold på Helseleksikon.no inklusivt artikler og svar på medisinske spørsmål må sees på som rådgivende.
 • Bruk av Helseleksikon kan på ingen måte erstatte ordinær konsultasjon hos lege. Hvis du lurer på noe vedrørende din egen helse, så kontakt først og fremst din egen lege eller legevakten i den kommunen du oppholder deg (se oversikt over kommunale legevakter på www.legevakten.no[1]).
 • Den faglige redaksjonen vil til enhver tid jobbe for at alt innhold på Helseleksikon skal være korrekt og i henhold til god faglig standard. Du må likevel selv kontrollere innholdet opp mot andre kilder, for eksempel din egen lege. Vi fraskriver oss ethvert ansvar for eventuelle feil som måtte finnes i Helseleksikon.

Helseleksikon er et medisinsk leksikon og et anonymt diskusjonsforum mellom pasienter og helsepersonell

Artiklene i Helseleksikon blir til etter hvert som brukerne etterspør svar på medisinske spørsmål. Alle artikler kvalitetssikres av helsepersonell. Det er gratis å stille spørsmål om egen helse, men det er en forutsetning at slike spørsmål stilles anonymt.

 • Artiklene i Helseleksikon kan fritt leses av alle - det kreves verken medlemsskap eller registrering.
 • Alle kan bidra med skriving og redigering av artikler, som i en vanlig wiki, men man må først ha registrert seg som bruker og være pålogget for å redigere eller opprette artikler. Pasienter bes registrere seg med en anonym brukeridentitet, mens helsepersonell bes identifisere seg med opplysninger om faglig bakgrunn på sin personlige brukerside slik at man får kjennskap til bakgrunnen til den som besvarer medisinske spørsmål.
 • NB: Det er gratis å registrere seg som bruker av Helseleksikon, og det er også gratis å stille spørsmål til lege.
 • Alle artiklene kvalitetssikres av helsepersonell. Alle redigeringer arkiveres i en historikk der hver redigering markeres med brukernavnet til den som gjorde redigeringen. Du finner historikken for enhver side ved å klikke på  historikk -fanen øverst på siden.
 • Pasienter kan stille spørsmål til helsepersonell, såfremt dette gjøres anonymt. Når spørsmålet ditt er besvart, vil du få en melding på [[Brukerdiskusjon:Mal:CURRENTUSER|din egen brukerdiskusjonsside]]. Husk at alle andre både kan lese spørsmålet ditt og svaret på spørsmålet.
 • NB: Pass på å velge deg et brukernavn som ikke røper hvem du er. Ikke oppgi dine egne eller andre brukeres persondata (virkelig navn, fødselsdato etc), og pass på at du heller ikke på noen annen måte røper hvem du eller andre brukere virkelig er. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som bryter med disse forholdsreglene.
 • Om du stiller medisinske spørsmål eller på annen måte diskuterer din egen helse på Helseleksikon, så sikrer du din anonymitet best ved at du er innlogget med en brukeridentitet som ingen kan forbinde med deg personlig. Velg deg et kallenavn/alias som du ikke har brukt i andre sammenhenger. Alle redigeringer i Helseleksikon.no markeres med brukernavnet til den som har gjort redigeringen. Alle redigeringer lagres i historikken for den aktuelle siden som er redigert.


Her kan du lese mer om hvordan du bruker Helseleksikon, hvilken informasjon om deg som blir lagret, hvordan du bidrar til artikler i Helseleksikon og annet du måtte trenge å vite før du tar Helseleksikon i bruk.


Ekstern lenke

 1. Kontaktinformasjon for alle kommunale legevakter i Norge, www.legevakten.no