Beskjed legen opptatt.png

Forskjell mellom versjoner av «Forside»

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk
m (pynte på layout)
(Fikset RSS-feilen)
 
(37 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
== Helseleksikon ==
+
== Helseleksikon - gratis spørsmål til lege ==
Et norsk leksikon hvor du får svar på viktige spørsmål om helse. Helseleksikon er den første og foreløpig eneste norske helsewiki. De som kjenner Wikipedia, vil også kjenne seg igjen her. Men det er en vesentlig forskjell: Artikler i Helseleksikon kvalitetssikres av helsepersonell.
+
<div class="ingress">Et norsk leksikon hvor du får svar på viktige spørsmål om helse. Helseleksikon er den første norske helsewiki for pasienter, og den eneste norske helsewiki som kvalitetssikres av helsepersonell.</div><br clear="all" />
  
[[Bilde:stskp.jpg]]
+
'''NB: [[:Kategori:Medisinske_spørsmål|Det er gratis å stille spørsmål til legen.]]'''
  
 +
{{ramme||
 +
===Svar på spørsmål til legen===
 +
[[Bilde:stskp.jpg|right]]
 +
Alle '''spørsmål''' blir lest av en '''lege''', og utvalgte spørsmål besvares. Svaret kommer da gjerne innen en dag eller to i form av et [[:Kategori:Foreløpige svar|foreløpig svar]], se f.eks.:
  
=== Les dette før du tar Helseleksikon i bruk===
+
'''{{#tag:DynamicPageList|
* Vi gjør oppmerksom på at leksikonet på ingen måte erstatter kontakt med vanlig lege.
+
category = Foreløpige svar
* Artiklene i Helseleksikon behandler alle temaer og spørsmål helt generelt.
+
count = 3
* Brukere som er registrert, kan velge å diskutere egne helseopplysninger på sin brukerdiskusjonsside, men en forutsetning er at slik informasjon lagres anonymt. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som oppgir egne persondata på Helseleksikon eller på annen måte identifiserer hvem de er.
+
offset = {{#time: j }}
* Helseleksikon kan og skal ikke erstatte en legekonsultasjon, og må derfor sees på som rådgivende og som et supplement til en legekonsultasjon. Har du konkrete spørsmål om egen helse, så kontakt fortrinnsvis din egen lege.
+
}}'''
* Den faglige redaksjonen vil til enhver tid jobbe for at alt innhold på Helseleksikon skal være korrekt og i henhold til god faglig standard. Du må imidlertid selv kontrollere innholdet opp mot andre kilder, og vi fraskriver oss ethvert ansvar for eventuelle feil som måtte finnes på Helseleksikon.
 
* <p style="color:red">'''I nødsituasjoner: ring 113.'''</p>
 
  
Her kan du lese mer om [[Hjelp:Hjelp|hvordan du bruker Helseleksikon]], hvilken informasjon om deg som blir lagret, hvordan du bidrar til artikler i Helseleksikon og annet du måtte trenge å vite før du tar Helseleksikon i bruk.
+
Foreløpige svar gjennomgår deretter ytterligere kvalitetskontroll før det legges ut som et [[:Kategori:Medisinske spørsmål|endelig besvart spørsmål]] i helseleksikonet.}}
  
 +
===Endelig besvarte spørsmål til legen===
 +
<rss max = 3>http://www.helseleksikon.no/spm.xml</rss>
 +
<p style="color:red"><[[:Kategori:Medisinske_spørsmål|Klikk her for å stille spørsmål til legen.]]></p>
  
 +
===Fra Helseleksikonet===
 +
*{{:Bukspyttkjertelen}} ... [[Bukspyttkjertelen|(les mer)]]
 +
*'''Klamydia''' er blant de vanligste seksuelt overførbare sykdommene i Norge i dag. Klamydia fører av og til til nedsatt fruktbarhet (evne til å få barn). Sykdommen rammer spesielt unge mennesker. ... [[Klamydia|(les mer]])
 +
*'''Felleskatalogen''' er antakelig det oppslagsverket leger bruker aller mest. {{:Felleskatalogen}} ... [[Felleskatalogen|(les mer)]]
 +
*{{:Lege}} ... [[Lege|(les mer)]]
  
  
 +
'''[[Helseleksikon:Betingelser_for_bruk|Les dette før du tar Helseleksikon i bruk]]'''
  
----
+
<metadesc content="Gratis helseleksikon og medisinsk spørsmål-svar-tjeneste. Du kan stille anonyme spørsmål til legen." />
 
+
__NOEDITSECTION__
 
+
__NOTOC__
 
 
*Les gjerne [[Helseleksikon:Bruksanvisning|bruksanvisningen]] før du begynner å legge inn informasjon i helseleksikonet.
 
*Hvis du vil teste ut hvordan artikler skrives, anbefaler vi at du leker litt i [[Helseleksikon:Sandkasse|sandkassen]].
 
*Se [http://no.wikipedia.org/wiki/Hjelp:Hvordan_man_redigerer_en_side brukerveiledningen til Wikipedia] for informasjon om hvordan du bruker wiki-programvaren.
 
*Her finner du [http://www.mediawiki.org/wiki/Manual:FAQ ofte stilte spørsmål om MediaWiki].
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
{{hl_horisontal}}
 

Nåværende revisjon fra 10. feb. 2018 kl. 05:59

Helseleksikon - gratis spørsmål til lege

Et norsk leksikon hvor du får svar på viktige spørsmål om helse. Helseleksikon er den første norske helsewiki for pasienter, og den eneste norske helsewiki som kvalitetssikres av helsepersonell.

NB: Det er gratis å stille spørsmål til legen.

Svar på spørsmål til legen

Stskp.jpg

Alle spørsmål blir lest av en lege, og utvalgte spørsmål besvares. Svaret kommer da gjerne innen en dag eller to i form av et foreløpig svar, se f.eks.:

Foreløpige svar gjennomgår deretter ytterligere kvalitetskontroll før det legges ut som et endelig besvart spørsmål i helseleksikonet.

Endelig besvarte spørsmål til legen

Meitemark servert i munnen av søster

Hva skjer når man spiser meitemark? Dør den, eller fortærer den meg?

Bakteriell overvekst i tynntarm etter kolektomi

Magesmerter etter kolektomi - er antibiotika beste behandling mot pouchitt?

Gravid - hvem er faren

Gravid etter utroskap, men hvem er faren, og behøver partneren å få vite om sidespranget?

<Klikk her for å stille spørsmål til legen.>

Fra Helseleksikonet

  • Bukspyttkjertelen, pancreas, er et livsviktig organ som i tillegg til å produsere bukspytt er sentral for regulering av blodsukkeret. ... (les mer)
  • Klamydia er blant de vanligste seksuelt overførbare sykdommene i Norge i dag. Klamydia fører av og til til nedsatt fruktbarhet (evne til å få barn). Sykdommen rammer spesielt unge mennesker. ... (les mer)
  • Felleskatalogen er antakelig det oppslagsverket leger bruker aller mest. Felleskatalogen er en full oversikt over preparatnavn, virkestoff, virkningsmekanismer, interaksjoner, bivirkninger m.m. for alle registrerte legemidler i salg i Norge. Den finnes også i en pasientversjon. ... (les mer)
  • Lege: Beskyttet yrkestittel som gjelder en gruppe helsepersonell med autorisasjon eller lisens etter bestemmelsene i helsepersonellovens § 3 (definisjon av "helsepersonell"), § 48 (om autorisasjon) og § 49 (om lisens). ... (les mer)


Les dette før du tar Helseleksikon i bruk