Beskjed legen opptatt.png

Forskjell mellom versjoner av «Forside»

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk
m (Les dette før du tar helseleksikonet i bruk)
(flyttet noe tekst til toppen - bl.a. for at google-søkeresultat (snippet) skal bli mer relevant - og skrev mer info om hva man må passe på før man tar helseleksikonet i bruk)
Linje 1: Linje 1:
 
== Helseleksikon ==
 
== Helseleksikon ==
Et norsk leksikon hvor du får svar på viktige spørsmål om helse.  
+
Et norsk leksikon hvor du får svar på viktige spørsmål om helse. Helseleksikon er den første og foreløpig eneste norske helsewiki. De som kjenner Wikipedia, vil også kjenne seg igjen her. Men det er en vesentlig forskjell: Artikler i Helseleksikon kvalitetssikres av helsepersonell.
* Vi gjør oppmerksom på at leksikonet på ingen måte erstatter kontakt med vanlig lege.  
 
* I nødsituasjoner '''ring 113'''.
 
  
 
[[Bilde:stskp.jpg]]
 
[[Bilde:stskp.jpg]]
  
  
=== Les dette før du tar helseleksikonet i bruk===
+
=== Les dette før du tar Helseleksikon i bruk===
Helseleksikon er den første og foreløpig eneste norske helsewiki. De som kjenner Wikipedia, vil også kjenne seg igjen her. Men det er en vesentlig forskjell: Artikler i Helseleksikon kvalitetssikres av helsepersonell.
+
* Vi gjør oppmerksom på at leksikonet på ingen måte erstatter kontakt med vanlig lege.
 +
* Artiklene i Helseleksikon behandler alle temaer og spørsmål helt generelt.
 +
* Brukere som er registrert, kan velge å diskutere egne helseopplysninger på sin brukerdiskusjonsside, men en forutsetning er at slik informasjon lagres anonymt. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som oppgir egne persondata på Helseleksikon eller på annen måte identifiserer hvem de er.
 +
* Helseleksikon kan og skal ikke erstatte en legekonsultasjon, og må derfor sees på som rådgivende og som et supplement til en legekonsultasjon. Har du konkrete spørsmål om egen helse, så kontakt fortrinnsvis din egen lege.
 +
* Den faglige redaksjonen vil til enhver tid jobbe for at alt innhold på Helseleksikon skal være korrekt og i henhold til god faglig standard. Du må imidlertid selv kontrollere innholdet opp mot andre kilder, og vi fraskriver oss ethvert ansvar for eventuelle feil som måtte finnes på Helseleksikon.
 +
* I nødsituasjoner<div style="color:red">'''ring 113'''.</div>
 +
 
 +
Her kan du lese mer om [[Hjelp:Hjelp|hvordan du bruker Helseleksikon]], hvilken informasjon om deg som blir lagret, hvordan du bidrar til artikler i Helseleksikon og annet du måtte trenge å vite før du tar Helseleksikon i bruk.
 +
 
  
*[[Helseleksikon:bruksanvisning|Du inviteres herved til å starte på et innlegg om noe du vil vite mer om.]] Skriv det du allerede vet om emnet, og overlat til redaksjonen og samarbeidende helsepersonell å skrive videre på artikkelen og rette opp feil slik at dette blir en fullverdig leksikonartikkel.
 
*Du kan skrive anonymt eller registrere deg først. Registrering gir deg blant annet mulighet for å få tilbakemelding per e-post om endringer i emner du er interessert i.
 
*Dette helseleksikonet vil behandle alle temaer og spørsmål helt generelt, og leksikonet må ikke anses som en legekonsultasjon. Har du konkrete spørsmål om egen helse, så vennligst kontakt din egen lege.
 
*'''NB: DU MÅ IKKE OPPGI PERSONSENSITIVE OPPLYSNINGER HER, F.EKS. OPPLYSNINGER OM EGEN HELSE.'''
 
  
  

Revisjonen fra 17. okt. 2007 kl. 16:57

Helseleksikon

Et norsk leksikon hvor du får svar på viktige spørsmål om helse. Helseleksikon er den første og foreløpig eneste norske helsewiki. De som kjenner Wikipedia, vil også kjenne seg igjen her. Men det er en vesentlig forskjell: Artikler i Helseleksikon kvalitetssikres av helsepersonell.

Stskp.jpg


Les dette før du tar Helseleksikon i bruk

  • Vi gjør oppmerksom på at leksikonet på ingen måte erstatter kontakt med vanlig lege.
  • Artiklene i Helseleksikon behandler alle temaer og spørsmål helt generelt.
  • Brukere som er registrert, kan velge å diskutere egne helseopplysninger på sin brukerdiskusjonsside, men en forutsetning er at slik informasjon lagres anonymt. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som oppgir egne persondata på Helseleksikon eller på annen måte identifiserer hvem de er.
  • Helseleksikon kan og skal ikke erstatte en legekonsultasjon, og må derfor sees på som rådgivende og som et supplement til en legekonsultasjon. Har du konkrete spørsmål om egen helse, så kontakt fortrinnsvis din egen lege.
  • Den faglige redaksjonen vil til enhver tid jobbe for at alt innhold på Helseleksikon skal være korrekt og i henhold til god faglig standard. Du må imidlertid selv kontrollere innholdet opp mot andre kilder, og vi fraskriver oss ethvert ansvar for eventuelle feil som måtte finnes på Helseleksikon.
  • I nødsituasjoner
    ring 113.

Her kan du lese mer om hvordan du bruker Helseleksikon, hvilken informasjon om deg som blir lagret, hvordan du bidrar til artikler i Helseleksikon og annet du måtte trenge å vite før du tar Helseleksikon i bruk.
<adsense> google_ad_client = "pub-6855084463273781"; google_ad_width = 728; google_ad_height = 15; google_ad_format = "728x15_0ads_al_s"; //2007-03-14: hl_horisontal google_ad_channel = "9704846502"; google_color_border = "FFFFFF"; google_color_bg = "E6E6E6"; google_color_link = "9D1961"; google_color_text = "000000"; google_color_url = "008000"; </adsense>