Beskjed legen opptatt.png

Økt mageomfang og vekttap - psykiske plager

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Gravid?

Hei, jeg er ei jente på 33 år. Er psysisk plaget, men stabil i veldig lang tid. Jeg bruker mye medisiner, Orfiril long, Solian og litium. Jeg er nettopp blitt alene, og trives med det. Tror jeg er gravid, selv om jeg er steril. Har 2 barn fra før, de bor hos barnefar. Magen min er stor og hard, og jeg har ømme bryster også. Magen lear på seg.. Har vart i lengre tid. Jeg blir ikke tatt alvorlig på legesenteret, men skal gjøre et nytt forsøk. Redd barnet blir tatt fra meg. Men håper det beste. Håper du kan gi noen råd.

--Trandem

Svar: Gravid tross steril?

Hei. Du virker talefør - og det er bra. Når man går til legesenteret, er det gjerne med "lua i handa", og det er lett å føle at man ikke blir tatt alvorlig hvis man må gå igjen med uforrettet sak. En enkel graviditetstest kan du ta selv - spør på apoteket. Og så synes jeg du uansett bør få denne legetimen hos fastlegen, i og med at brystene er ømme og magen er stor og hard. Lykke til!

--Arne Westgaard, lege

Gravid?

Var hos legen i dag. Midjen rundt livet viste 112 cm. Legen visste ikke hva det var. Jeg gir meg ikke og går til ny legetime onsdag. Jeg hadde gått ned 3 kilo. Skulle komme tilbake om midjen økte. Blodtrykket var bra.

--Trandem

Svar: Økt midje og vekttap?

Hvis mageomfanget øker samtidig som du går ned i vekt, kan det være grunn til å gjøre en bildelydundersøkelse av magen. Hør med legen din om dette kan være aktuelt for deg. Fint at blodtrykket var bra. Lykke til på onsdag.

--Arne Westgaard, lege

Magen

Hei igjen, nå har jeg vært til CT på fredag. Helgen har gått med på magevondt og grining. Kontaktet lege i dag, fikk time tirsdag. Jeg våkner på nattestid med smerte. Merker det går lettere når jeg har noen å snakke med. Tror selv noe at dette kan ha psykiske årsaker - jeg bor alene. Eneste tilbudet jeg har er å hente medisiner tirsdag (dosett) og en halvtimes samtale med psykiatisk sykepleier. Føler meg ensom, og etter å ha vært stabil går det nå nedoverbakke.

Hilsen meg.

--Trandem

Svar: Økt mageomfang, vekttap og magevondt - psykiske årsaker?

Jeg er glad for at du fikk utført en CT-undersøkelse for å utelukke fysiske årsaker til at du har økt mageomfang, vekttap og magesmerter. Håper du ble beroliget av svaret på undersøkelsen, og at det etter hvert går bedre med deg både fysisk og psykisk. Heldigvis virker det som du nå blir fulgt godt opp av fastlegen og psykiatrisk

--Arne Westgaard, lege


Sist revidert av Arne, 06.12.2009. Sist endret 6.12 2009, se historikk.

Diskuter denne artikkelen, eller still spørsmål til lege.