Beskjed legen opptatt.png

Ørebetennelse - forholdsregler ved hull på trommehinnen

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Hull på trommehinna og skole i morgen?

Hei. Lørdag var dattera mi på 6 år hos legen fordi hun hadde smerter og væske fra det ene øret. Legen sa det var virus og anbefalte Paracet. Samme dag sluttet det å væske, men søndag fikk hun dette på det andre øret. I dag er hun frisk, og har veldig lyst å gå ut i morgen. Hadde 38 i feber i går, men i dag er både væske og feber borte. Det menes at hun har fått hull på trommehinna. Hvilke forhåndsregler skal vi ta nå - hun vil så gjerne på skolen. Mvh forelder

--anonym

Svar: Forholdsregler ved hull på trommehinnen etter ørebetennelse

Mellomørebetennelse hos barn er vanligvis en nokså uskyldig infeksjon som ikke trenger behandling. Tommelfingerregelen er at man skal kontakte lege hvis feber vedvarer i mer enn tre dager eller renning fra øret vedvarer i mer enn to dager. Etter at det har gått hull på trommehinnen, bør ikke hodet nedsenkes under vann før trommehinnen har grodd - etter noen uker. Det er vanlig å anbefale en kontroll av trommehinnefunksjonen hos fastlegen etter ca 6-8 uker, selv om det vanligvis ikke tar fullt så lang tid for trommehinnen å gro.

Din datter på 6 år er nå feberfri, og det har sluttet å renne fra ørene. I morgen bør hun da kunne gå på skolen uten spesielle forholdsregler, så lenge hun fortsatt er i fin form og du sørger for at hun har skikkelige vinterklær og et tøyskift med i sekken i tilfelle hun blir våt (og selvsagt lue, skjerf og votter). Men hvis klassen skal til svømmehallen, bør hun nok avstå fra det de første par ukene.

--Arne Westgaard, lege 18. feb 2009 kl. 20:25 (CET)


Sist revidert av Arne, 18.02.2009. Sist endret 8.05 2009, se historikk.

Diskuter denne artikkelen, eller still spørsmål til lege.