Beskjed legen opptatt.png

Halvsidig hodepine, nummenhet, skjelvinger

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søkHei.

Jeg er en kvinne på 36 år, med tre barn på hhv 11, 6 og 1 år. Jeg har tidligere vært i relativt god form (inntil for ca tre år siden), men har de siste årene, etter en svært stressende periode for tre år siden med mye eksamener og jobb, følt at helsa har blitt mer og mer et problem.

De siste årene har jeg vært plaget med hyppige hodepiner, da særlig i venstre hodehalvdel. De dagene jeg har vondt i hodet, er hodepinen der allerede fra morgenen. Den arter seg som et slags "lokk" over halve hodet, og jeg blir varm på venstre side av ansiktet, øret og øyet. Det hender også at det renner litt tårevæske fra det venstre øyet. Smertene må karakteriseres som ubehagelige, men innimellom stikker det til i tinningen. Når hodepinen pågår er jeg som regel også nummen i venstre arm og av og til i benet. Føler meg ellers oppegående mentalt, dvs ikke forvirret eller desorientert.

I forbindelse med disse, men også utenom, opplever jeg korte svimmelhetsanfall. Som regel rister jeg disse av meg, men det hender jeg må støtte meg til bordkanten eller kateteret (!). Det er mulig disse kan ha sammenheng med noen ekstraslag. Disse er utredet og konklusjonen var at de er ufarlige.

Den siste tiden har jeg i tillegg begynt å skjelve på fingrene enkelte dager, særlig når jeg holder hendene i en bestemt posisjon (det er særlig uttalt når jeg skriver på tastatur). Dette er ikke spesielt plagsomt, men oppleves som ubehagelig og litt skremmende mtp nevrologisk sykdom.

Jeg har blitt utredet for ekstraslag (24t ekg) og hodepine (ct) uten funn. I samme runde ble det tatt en del blodprøver, også disse var fine, og det er jo flott. Dette er om lag et halvt år siden, og symptomene vedvarer. Bør jeg oppsøke lege igjen?

Med vennlig hilsen--[[Brukerdiskusjon:|]]