Beskjed legen opptatt.png

Operere bukspyttkjertelen?

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Operere bukspyttkjertelen ved sykelig overvekt?

Hei, Jeg lurer på om det er mulig og operere bukspyttkjertelen slik at man får høyere forbrenning? Med dagens teknologi burde jo alt være mulig! Jeg vet man aller helst burde spise sunt osv., og det gjør jeg. Men ønsket om en høyere forbrenning er STORT. Jeg trener også uten at dette har noe særlig virkning. Så det er der ideen om en operasjon kommer inn. Jeg er også villig til å betale for dette. Håper på svar :-)

--Hshh

Svar: Operasjon mot overvekt?

I prinsippet skulle det nok la seg gjøre å gå ned i vekt dersom man fikk operert bort litt av bukspyttkjertelen, men det er andre operasjoner som er langt å foretrekke. Hvis du har sykelig overvekt (såkalt kroppsmasseindeks over 35-40), kan du be din lege henvise deg til en kirurgisk avdeling som gjør slike inngrep.

Slankeoperasjoner går vanligvis ut på å fjerne en del av magesekken. Det gir ofte en varig vektreduksjon og er en god løsning for dem som ikke har oppnådd tilstrekkelig vektreduksjon med kostendringer og økt fysisk aktivitet. Det må for ordens skyld også nevnes at slike inngrep også har en viss risiko for komplikasjoner, så beslutningen om å la seg operere må være veloverveiet, og andre tiltak må være skikkelig utprøvd før man underkaster seg kirurgens kniv.

Konklusjon

Kontakt egen lege for å få ytterligere råd om slanking og eventuelt operasjon.

Lykke til!

--Arne Westgaard, lege 10. feb 2010 kl. 21:27 (CET)


Sist revidert av Arne, 10.2.2010. Sist endret 10.02 2010, se historikk.

Diskuter denne artikkelen, eller still spørsmål til lege.