Beskjed legen opptatt.png

Smerter i muskler + menstrasjonsaktige smerter

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Smerter i kroppen - støl uten å ha trent

Hei! Jeg har de siste dagene hatt smerter i muskler, ikke bare vanlige steder som rygg, nakke o.l, men også armer og leggmuskler. Det er nesten som å være støl, men jeg har ikke trent noe eller gjort noe anstrengende, og smertene bedres ikke. I tillegg har jeg smerter som minner om menssmerter på begge sider, uten at det stemmer med syklusen min, hva kan dette være?

--Fridak1909

Svar: Smerter i kroppen - virusinfeksjon?

Smerter i kroppen uten å ha trent - virusinfeksjon?

Muskelsmerter av noen dagers varighet - en slags følelse av å være støl uten å ha trent - skyldes mest sannsynlig en virusinfeksjon. Det kan hende at du etter hvert får forkjølelsessymptomer som rennende nese, hoste og feber, eller eventuelt andre symptomer på en virusinfeksjon. Men det kan også hende at symptomene går over uten at du ser slike infeksjonstegn. Hvis smertene vedvarer, kan det imidlertid være grunn til å tenke seg om. For eksempel vil det da være rimelig å utelukke for eksempel polymyalgi. Hvis du skulle få smerter bak øyet er det da spesielt viktig å kontakte lege (temporalisarteritt).

Hvis du bruker medisiner, for eksempel kolesterolsenkende medisiner, kan det også være viktig å kontakte lege. Noen ganger kan slike medisiner gi alvorlig påvirkning på muskulatur, og inntil du har fått vært hos lege og fått sjekket dette ut, ville jeg nok anbefale å kutte ut medisiner som Lipitor, Zocor o.l., hvis du bruker slike.

Uansett, hvis symptomene vedvarer eller forverres, ville jeg anbefale å kontakte egen lege eller legevakt[1] dersom din lege ikke er tilgjengelig.


Sist revidert av Arne, 16.2.2010. Sist endret 16.02 2010, se historikk.

Diskuter denne artikkelen, eller still spørsmål til lege.

--Arne Westgaard, lege

Kontaktinformasjon for norske legevakter

  1. Kontaktinformasjon for alle kommunale legevakter i Norge, www.legevakten.no