Beskjed legen opptatt.png

Svineinfluensa - typiske symptomer

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Svineinfluensa

Hei! Jeg tror jeg har svineinfluensa, men er ikke helt sikker. Jeg har hatt mange av symptomene: Høy feber (38,7), sterk hodepine, ekstrem utmattelse (jeg orket ikke å være våken mer enn 5 timer i går - da ble jeg trøtt og fikk vondt i hodet), kroppsverk, store temperatursvingninger (satt enten med genser og ullteppe eller i bar overkropp), forferdelig kvalme, tørke i munnen og manglende matlyst. I dag våknet jeg opp uten feber, men så steg temperaturen igjen til drøyt 38 grader.

MEN, mange av dem jeg kjenner som har hatt sykdommen, sier at jeg umulig kan ha svineinfluensa siden jeg ikke har hatt noen problemer ved halsen. Ikke noe hoste, bare litt kløe på det verste.

Stemmer det? Eller er det mulig at jeg har svineinfluensa ?

--Sondre2305

Svar: Svineinfluensa - typiske symptomer?

Det er fullt mulig at du har hatt svineinfluensa med de symptomene du nevner. Symptomene ved svineinfluensa kan arte seg forskjellig fra person til person, men det typiske er at man får feber, luftveissymptomer og eventuelt magesymptomer som du nevner. Det at du har hatt lite eller ingen luftveissymptomer utelukker ikke svineinfluensa.

--Arne Westgaard, lege 22. nov 2009 kl. 12:45 (CET)


Sist revidert av Arne, 13.12.2009. Sist endret 13.12 2009, se historikk.

Diskuter denne artikkelen, eller still spørsmål til lege.