Beskjed legen opptatt.png

Tette, irriterte tårekanaler

Fra Helseleksikon.no
Hopp til: navigasjon, søk

Hei

Har vært plaget 6-7 uker med en underlig følelse under øynene. Kjennes hovent, innerst ved tårekanalen er det et press. Ellers en litt brennende (prikkende) følelse. Mørkt under øyet også. Alt dette ligger rett under øyet. Lenger ned er det en liten hevelse. Når jeg trykker på siden av nesen (ca. der tårekanalen ligger), kjennes det litt ømt. Nesen varierer mellom å være tett og åpen. Ingen annen smerter. Ikke noe rennende nese, kløe eller irritasjon i selve øyet.

--Wenche

Svar: Tette, irriterte tårekanaler?

Hei Wenche

Plagene du beskriver minner om en lokal irritasjon og/eller infeksjon i tårekanalen. Du bør sannsynligvis dryppe øynene med kloramfenikol øyedråper og eventuelt smøre øyet med kloramfenikol øyesalve om natten i tillegg (eller et annet egnet antibiotikum til bruk på øyet).

Kloramfenikol er reseptbelagt medisin, og du må få en resept av din egen lege eller på legevakten[1]. Hvis plagene kommer tilbake, kan du be legen din undersøke om det er forandringer på innsiden av nesen, for eksempel en polypp, eller eventuelt om det er andre forandringer som affiserer tårekanalen på annen måte. Legen din kan om nødvendig henvise deg til en spesialist i øre-nese-halssykdommer eller øyesykdommer.

Ekstern lenke

  1. Kontaktinformasjon for alle kommunale legevakter i Norge, www.legevakten.no